Βανέσσα Χατζηαντωνάκη

Η  Βανέσσα  Χατζηαντωνάκη  γεννήθηκε στην  Αθήνα. Ολοκλήρωσε  τις σπουδές στην Ψυχολογία  (BSc (hons) in Psychology) από το University of Greenwich  μέσω του New York College στην Αθήνα. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στο Θεραπευτικό Παιχνίδι (Therapeutic Play Skills) από την Play Therapy Greece και Play Therapy International, ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική προσέγγιση που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές δυσκολίες.
Στην πτυχιακή της   εργασία διερεύνησε την σχέση μεταξύ της στάσης του ατόμου απέναντι στην αναζήτηση επαγγελματικής ψυχολογικής βοήθειας και της ποιότητας των κοντινών σχέσεων που έχει δημιουργήσει από την παιδική έως και την ενήλικη ζωή του με τους γονείς, τους φίλους και τους συντρόφους του, καθώς και της υποστήριξης και της επιβεβαίωσης της προσωπικής του αξίας που έχει λάβει μέσα από τις σχέσεις αυτές.
Συμμετείχε   με αναρτημένη   ανακοίνωση (poster)   της πτυχιακής της εργασίας   στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας 2016 (ΕΛΨΕ, ΣΥΨ και ΕΚΠΑ).
Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια σχετικά με την συναισθηματική ανάπτυξη και υποστήριξη των παιδιών, την εφηβεία και τις ψυχολογικές μεταβολές της, το παιδικό ιχνογράφημα, τα παραμύθια ως θεραπευτικό εργαλείο, το attachment parenting και την θετική διαπαιδαγώγηση, μεταξύ άλλων.
Έχει εργαστεί προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά σε κέντρα ψυχοθεραπείας καθώς και έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην διενέργεια ομάδων γονέων με θέματα την αυθεντική σύνδεση και επικοινωνία με τα παιδιά καθώς και τις αδελφικές σχέσεις.
Μέσα από τη εργασία της επιθυμεί να προσφέρει χρόνο και χώρο στα παιδιά με στόχο την υποστήριξη και την ενδυνάμωσή τους όλους τους τομείς της ζωής τους, καθώς και υποστήριξη στους γονείς ώστε να ζουν αρμονικά μαζί με τα παιδιά τους, απολαμβάνοντας το μεγάλωμά τους και τη ζωή όλοι μαζί.
Παράλληλα συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στο “Λόγω Ψυχής” Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.