Νίκη Γεωργακάκου-Κουτσονίκου

Η Νίκη Γεωργακάκου-Κουτσονίκου oλοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, όπου ολοκλήρωσε με διάκριση Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε με υποτροφία Διδακτορικό Δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στο πως τα παιδιά και οι έφηβοι κατανοούν την ψυχική υγεία και ασθένεια.

Έχει ολοκληρώσει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (PGCert) στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιών και Εφήβων στο τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Παράλληλα, συνεχίζει τη μετεκπαίδευσή της στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Αθήνα. 

Έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπερία σε δομές ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, καθώς και ως ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.