Αμάντα Μπικάκη

Η Αμάντα Μπικάκη oλοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στη Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο πανεπιστήμιο του Λέιντεν στην Ολλανδία. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.  Έχει ολοκληρώσει τριετή πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής κι έχει εξειδικευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία των διαταραχών προσωπικότητας από το Beck Institute. Επίσης έχει εκπαιδευθεί στη θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης και στη θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνοια στο Ινστιτούτο Έρευνας και θεραπείας της Συμπεριφοράς, καθώς και στη Θετική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ακαδημίας Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Θεραπειών (ACT) και πιστοποιημένη στην Κλινική εποπτεία (BPS Approved Certificate). Έχει λάβει εκπαίδευση στην πειραματική κι εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς, στο γνωσιακό συμπεριφορικό δράμα, στο συντονισμό ομάδων εφήβων και στην μέθοδο εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα του Thomas Gordon. Επίσης έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές παρέμβασης για παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως σε εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας (PECS, ΜΑΚΑΤΟΝ), στην εκπαίδευση καίριων δεξιοτήτων (PRT) και στη μέθοδο Floortime του Greenspan, στην εκπαίδευση μέσω δόμησης περιβάλλοντος (TEACCH) και στο θεραπευτικό παιχνίδι Sonrise.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος Cygnet για γονείς παιδιών με αυτισμό ενώ έχει εξειδικευτεί στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση νηπίων, παιδιών και εφήβων με ΔΕΠ-Υ, καθώς και στην πρότυπη σταθμισμένη αναπτυξιακή δοκιμασία ανίχνευσης των διαταραχών επικοινωνίας του αυτιστικού φάσματος «ΠΑΙΣ» .
Τέλος έχει εκπαιδευτεί σε πληθώρα τεστ για την αξιολόγηση των γνωστικών και συναισθηματικών ικανοτήτων, της προσωπικότητας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Εργάζεται από το 2010 ως ιδιώτης ψυχολόγος με ενήλικες, εφήβους, παιδιά και τις οικογένειες αυτών, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο και από το 2018 εργάζεται ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι εισηγήτρια ενοτήτων εξειδίκευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και συνεργάζεται ως επιστημονικά υπεύθυνη με τη συγγραφική ομάδα παραμυθιών «Σακαράκα».