Αμάντα Μπικάκη

Η Αμάντα Μπικάκη γεννήθηκε το 1985 στη Λευκωσία Κύπρου. Ολοκήρωσε τις βασικές της σπουδές στη Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο πανεπιστήμιο του Λέιντεν στην Ολλανδία. Έχει ολοκληρώσει τριετή πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής κι έχει εξειδικευτεί στην γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία των διαταραχών προσωπικότητας από το Beck Institute.
Έχει λάβει εκπαίδευση στην πειραματική κι εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς, στο γνωσιακό συμπεριφορικό δράμα, στο συντονισμό ομάδων εφήβων και στην μέθοδο εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα του Thomas Gordon. Επίσης έχει εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές παρέμβασης για παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, όπως σε εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας (PECS, ΜΑΚΑΤΟΝ), στην εκπαίδευση καίριων δεξιοτήτων (PRT) και στη μέθοδο Floortimeτου Greenspan, στην εκπαίδευση μέσω δόμησης περιβάλλοντος (TEACCH) και στο θεραπευτικό παιχνίδι Sonrise.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος Cygnetγια γονείς παιδιών με αυτισμό ενώ έχει εξειδικευτεί στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση νηπίων, παιδιών και εφήβων με ΔΕΠ-Υ.
Τέλος έχει εκπαιδευτεί σε πληθώρα τεστ για την αξιολόγηση των γνωστικών και συναισθηματικών ικανοτήτων, της προσωπικότητας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Εργάζεται από το 2010 ως ψυχολόγος με ενήλικες, εφήβους, παιδιά και τις οικογένειες αυτών, σε ατομικο ή ομαδικό επίπεδο. Είναι εισηγήτρια ενοτήτων εξειδίκευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και συνεργάζεται ως επιστημονικά υπεύθυνη με τη συγγραφική ομάδα παραμυθιών «Σακαράκα».