Παιγνιοθεραπεία
Ψυχοθεραπεία
Κλινική Αξιολόγηση

Για παιδιά

Πισω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει πρώτα ένας ενήλικας που πίστεψε σε αυτό! Κι εμείς στο findyourhappy πιστεύουμε στην υγιή ανάπτυξη του κάθε παιδιού προσφέροντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε παιδιά κάθε ηλικίας. Βασικό εργαλείο στη δουλειά μας με το παιδί είναι το παιχνίδι, ενώ για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας συνδυάζεται το παιχνίδι και η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

Η θεραπευτική διαδικασία ξεκινάει με λεπτομερή αξιολόγηση με τη χρήση εξειδικευμένων για τα παιδιά τεστ, συνέντευξη με τους γονείς και λήψη ιστορικού ώστε να προταθεί ένα εξειδικευμένο πλάνο παρέμβασης. Η παρέμβαση στα παιδιά εστιάζει στη διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών όπως άγχος, φοβίες, αίσθημα θλίψης, δυσκολιών αυτοεικόνας κι αυτοεκτίμησης, δυσκολιών κοινωνικών δεξιοτήτων, μαθησιακών δυσκολιών και διαχείριση απώλειας, διαζυγίου, τραυματικων γεγονότων κ.α.

Συμβουλευτική Γονέων: Στη δουλειά της με τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, η παιδοψυχολόγος μας στο findyourhappy, Αμάντα Μπικάκη, βασίζεται και στην συνεργασία με τον γονέα. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη τόσο στο κομμάτι της αξιολόγησης όσο και στο κομμάτι της παρέμβασης, για να υπάρξουν τα καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα. Οι συναντήσεις με τους γονείς μπορεί να γίνουν είτε στα πλαίσια του θεραπευτικού προγράμματος του παιδιού τους είτε αποκλειστικά μεταξύ της ψυχολόγου και των γονέων. Πέραν των συναισθηματικών δυσκολιών του παιδιού, στη συμβουλευτική γονέων συζητούνται τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς, όπως η διαχέιριση δύσκολων καταστάσεων, δυσκολίες σίτισης και ύπνου, εκπαίδευση τουαλέτας, αδελφικές σχέσεις κ.α.

Για παιδιά
Για παιδιά

Επιπλέον ακόμα και εαν δεν σας ενδιαφέρει η ψυχοθεραπεία παιδιών μπορείτε να ενημερώνεστε και να συμμετέχετε σε μικρά θεατρικά, σε οικογενειακά παιχνίδια που διασκεδάζουν και φροντίζουν τις σχέσεις σας, σε εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία που διοργανώνει το κέντρο μας. Stay tuned!!!

Για παιδιά
Για παιδιά

Βιωματικά Εργαστήρια

Μπορούν οι ενήλικες να εκπαιδευτούν;

Φυσικά! και κυρίως μέσα από βιωματική δράση.

Στο findyourhappy νέοι όλων των ηλικιών βρίσκουν βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που βοηθούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των στόχων τους, να εκπληρώσουν όνειρα και να ανακαλύψουν εκ νέου τη χαρά της δημιουργίας και αποτελεσματικότητάς τους.

old life new life

Αποτελεσματική Επικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

Στόχος μας είναι να μάθουμε να εκφράζουμε ξεκάθαρα τις θέσεις και τις επιθυμίες μας, απαλύνοντας τις συγκρούσεις. Μαθαίνουμε να αναπτύσσουμε δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας και καλλιεργούμε τεχνικές που στηρίζουν την αυθεντικότητα και βοηθούν στην επίλυση συγκρούσεων.

  • Βρισκόμαστε σε ομάδες, για 10 δίωρες συναντήσεις.
  • Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε ομάδα φτάνει τους εφτά, ώστε να έχουν όλοι το χώρο και το χρόνο να εκφραστούν, να εστιάσουν, να εξασκηθούν σε νέες δεξιότητες.
  • Συνδυάζουμε ασκήσεις που έχουν δοκιμαστεί τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και στο χώρο της ψυχολογίας για την αποτελεσματικότητά τους.
  • Προσωπικό τετράδιο ασκήσεων και υλικό για περαιτέρω επεξεργασία προσφέρονται απο εμάς.
Mens Group

Έμπνευση στη δουλειά μας μέσα στις ομάδες αποτελεσματικής επικοινωνίας υπήρξε ο Tolle Eckhart και το βιβλίο του «Η Δύναμη του Τώρα», ωστόσο η κάθε ομάδα διαμορφώνει τη θεματολογία με βάση τα όσα την απασχολούν και εστιάζει στους προσωπικούς στόχους που θέτουν τα μέλη της.

Ομάδα Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα με την Μέθοδο Gordon

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ – Mέθοδος GORDON

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. Διδάχτηκε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training» έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα, σε 33 γλώσσες.

Ο οργανισμός Gordon Training International (GTI) είναι ο φορέας που δημιούργησε ο Thomas Gordon για την διάδοση των δεξιοτήτων επικοινωνίας ανά τον κόσμο. Ο GTI εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον οργανισμό Gordon Hellas για την οργάνωση εργαστηρίων γονέων, εφήβων, δασκάλων και ηγεσίας (leadership skills), σύμφωνα με τα πρότυπα που έθεσε ο ίδιος ο Thomas Gordon.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας και της συνεργασίας. Η σχέση γονέα – παιδιού είναι καταλυτική και οι δεξιότητες αυτές βοηθούν στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης.

Η επιτυχία του εργαστηρίου οφείλεται κυρίως στο ότι δεν αρκείται να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις, αλλά να θέσει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης, που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας. Προς τον σκοπό αυτό, το εργαστήριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων (role plays).

Οι άξονες που αναπτύσσονται είναι οι εξής:

• Πως να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός.
• Πως να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από την συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω την σχέση μου μαζί του.
• Πως να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου και πως να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης.
• Πως να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
• Πως να χειρίζομαι τις συγκρούσεις Αξιών με σεβασμό και ευαισθησία.

Ο νέος κύκλος του εργαστηρίου θα ξεκινήσει την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Στο εργαστήριο θα μάθετε να αντιμετωπίζετε καταστάσεις, όπως:

«Κάθε πρωί μέχρι να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο, ζω ένα μαρτύριο».
«Γίνεται καθημερινά μάχη με το θέμα του διαβάσματος. Δεν ξέρω τι να κάνω πια».
«Το παιδί μου γυρνάει συχνά στεναχωρημένο από το σχολείο. Δεν ξέρω τι τρέχει και πώς να το βοηθήσω».
«Με πιάνει απόγνωση με το θέμα του φαγητού. Δεν τρώει τίποτε εκτός από ένα ή δύο φαγητά και αυτά με το ζόρι».
«Ο μικρός έρχεται κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας και δεν ξέρω πως να κόψω αυτή τη συνήθεια. Δεν κοιμάμαι πια».
«Δεν μου φτάνει το πρωινό μαρτύριο, έχω και το βραδινό. Να τα ξεκολλήσω από την τηλεόραση και μετά το μπάνιο τους, τα δόντια τους, να τα βάλω στο κρεβάτι τους και να τα καταφέρω να κοιμηθούν. Στο τέλος της ημέρας είμαι πραγματικά εξαντλημένη».
«Ανησυχώ πολύ με τα παιδιά μου τώρα που μπαίνουν στην εφηβεία. Τα ναρκωτικά, το internet, οι παρέες, το αλκοόλ, οι εξετάσεις, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τα ατυχήματα, η εμφάνιση, οι αξίες. Έχω μεγάλο άγχος».
«Οι δάσκαλοι μου λένε ότι το παιδί μου έχει αρχίσει και γίνεται επιθετικό στο σχολείο. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ αυτό».
«Δεν μπορώ να ξεκολλήσω το παιδί μου από το play station, το internet και τα βιντεοπαιχνίδια».
«Οι κανόνες σπάνια τηρούνται και συνοδεύονται από φωνές, ένταση και αποξένωση».

Ατομικές Συνεδρίες

Η ανάγκη να πιάσεις την άκρη σε ένα κουβάρι είναι συνήθως αυτή που οδηγεί στη συνάντηση με έναν ψυχολόγο. Την απόφαση πυροδοτεί μια κρίση, μια δυσκολία, εντάσεις που συσσωρεύονται, ζητήματα που επιμένουν, που μπορεί να κρύβονται αλλά δεν επιλύονται.

Οι ατομικές θεραπευτικές συναντήσεις με ένα εκπαιδευμένο και έμπειρο, επαγγελματία ψυχολόγο, μπορούν και ξετυλίγουν το κουβάρι, προσφέρουν νόημα και απεγκλωβίζουν, όταν γίνονται σε πλαίσιο εμπιστοσύνης, κατανόησης, ασφάλειας και αποδοχής. Οι ψυχολόγοι του κέντρου μας ειδικεύονται στην συστημική, γνωσιακή συμπεριφορική, στη συμβουλευτική ψυχολογία και στην παιγνιοθεραπεία.

Η συστημική ψυχοθεραπεία εστιάζει στις σχέσεις που έχουν σημασία για τον άνθρωπο και οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την σχέση με τον εαυτό και τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Η ποιότητα της σχέσης είναι δηλαδή αυτή που επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργεί ένας άνθρωπος είτε ως αυτόνομη μονάδα είτε ως μέλος μιας ομάδας ανθρώπων (π.χ. μέσα στην οικογένεια, στην δουλειά, στην κοινωνία). Η συστημική έχει εφαρμογή σε ατομικές και οικογενειακές συνεδρίες, σε συνεδρίες ζεύγους και σε ομάδες.

Η γνωσιακή συμπεριφορική έχει κέντρο το άτομο. Είναι δηλαδή ένα ψυχοθεραπευτικό μοντέλο που στόχο έχει την μελέτη της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς. Ο γνωσιακός θεραπευτής εστιάζει στον τρόπο που σκέπτεται και συμπεριφέρεται ο άνθρωπος και προσπαθεί μέσα από την αλλαγή της σκέψης να αλλάξει και η συμπεριφορά. Η γνωσιακή συμπεριφορική εφαρμόζεται σε ατομικές κυρίως συνεδρίες.

Ο συμβουλευτικός ψυχοθεραπευτής εστιάζει και αυτός στο άτομο και στην εύρεση τεχνικών και εργαλείων που μπορούν να προσφέρουν άμεση ανακούφιση και παράλληλα να εκπαιδεύσουν τον άνθρωπο στην επίλυση προβλημάτων. Για αυτούς τους λόγους η συμβουλευτική λειτουργεί και σε ατομικό επίπεδο, και με γονείς (εκπαίδευση γονέων) και σε μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων (π.χ. επαγγελματικές ομάδες).

Η παιγνιοθεραπεία ως τρόπος θεραπείας απευθύνεται κυρίως στα παιδιά απο 0 έως 12 ετών και χρησιμοποιεί το παιγνίδι ως συνδετικό κρίκο θεραπευτή-παιδιού για να μπορέσει ο πρώτος να προσεγγίσει τον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο του παιδιού. Έχει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα γιαυτό και αποτελεί έναν ξεχωριστό και εξειδικευμένο τομέα στον χώρο της ψυχολογίας.

Στον χώρο μας, η Έλενα Τράγου είναι εκπαιδευμένη και ειδικευμένη στην συμβουλευτική και στην συστημική ψυχοθεραπεία, η Αμάντα Μπικάκη στην γνωσιακή συμπεριφορική για ενήλικες, παιδιά και εφήβους, η Νίκη Γεωργακάκου στην γνωσιακή συμπεριφορική για παιδιά και εφήβους και η Βανέσσα Χατζηαντωνάκη στην συμβουλευτική ψυχολογία και στην παιγνιοθεραπεία για παιδιά μέχρι 12 ετών.

Πάνω από όλα όμως, όλοι μας στο findyourhappy, ανεξαρτήτως ειδικότητας, δεσμευόμαστε στις αρχές της αποδοχής, βάζουμε στο κέντρο τον άνθρωπο και την προσωπική του διαδρομή εξέλιξης προς μια ευρύτερη κατανόηση των όσων τον απασχολούν και σε μια διεύρυνση της αντιληπτικής του δυναμικότητας και των ψυχικών δεξιοτήτων του.

Θεραπευτικές Ομάδες

Η φύση του ανθρώπου είναι να επικοινωνεί και να μοιράζεται. Γιατί στο μαζί και μέσα στη σχέση εξελισσόμαστε, ανακαλύπτουμε τα πιο φωτεινά κομμάτια του εαυτού του μας, δημιουργούμε τις συνθήκες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, για να προσφέρουμε και να πάρουμε χαρά. Οι ψυχοθεραπευτικές ομάδες στοχεύουν στην επικοινωνία και στο μοίρασμα, προσφέρουν ευεξία και προσωπική ανάταση.

Μέσα στη θεραπευτική ομάδα, δημιουργούμε μια παύση για να δούμε καθαρά τα προβλήματα που ανακυκλώνονται και μας εγκλωβίζουν. Δημιουργούμε μια παύση στα αδιέξοδα που συχνά μονοπωλούν ως μονόπρακτα την καθημερινή μας ζωή και συνειδητά δοκιμάζουμε εναλλακτικές αντιδράσεις, νέες θέσεις, νέες οπτικές.

Support group

Μέσα στην ομάδα μιλάμε για τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Για τη χαρά που αποζητάμε, για την ελπίδα και τη δέσμευση, για τις σχέσεις. Πειραματιζόμαστε με συμπεριφορές που μπορεί να μας μπλέκουν ασφυκτικά μέσα στο πρόβλημα ή με νέες προοπτικές που μπορεί και να μας αλλάξουν, να μας κάνουν πιο ανοιχτούς, πιο ικανούς να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη. Καθρεφτίζουμε και καθρεφτιζόμαστε, ζούμε τη σχέση, παρατηρούμε τις δυσκολίες, επιχειρούμε πιο εύκολα αλλαγές, καθώς η ασφάλεια της ομάδας το επιτρέπει.

Η ομάδα μας αλλάζει!

Group interactive
Survive and Thrive-Mens

Οικογενειακή Θεραπεία

Καμμία στιγμή μέσα στην οικογένεια δεν είναι ίδια ή παρόμοια με την προηγούμενη ή την επόμενη. Μπορεί να νομίζουμε ότι ο χρόνος κυλά, χωρίς να επηρεάζει τη δομή και τη σύστασή της, όμως η οικογένεια είναι ένας ζωντανός οργανισμός, σε διαρκή κίνηση, εξέλιξη, δράση και αντίδραση, όπως και τα μέλη της.

Στην οικογενειακή θεραπεία προσεγγίζουμε το σύστημα της οικογένειας και κάθε ένα από τα μέλη της με κατανόηση, αγάπη και σεβασμό. Με επίγνωση για τις δυναμικές και τις σχέσεις που επηρεάζουν και διαμορφώνουν, με εκτίμηση για τους δεσμούς που μας ακολουθούν, όσο κι αν μεγαλώνουμε, όσο κι αν προχωράμε μέσα στο χρόνο, η οικογενειακή θεραπεία μπορεί να είναι μια εμπειρία διεύρυνσης και ανάπτυξης για κάθε ένα από τα μέλη μιας οικογένειας.

Τις οικογενειακές ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις συντονίζει η Δρ. Έλενα Τράγου, οικογενειακή ψυχολόγος, με πολλά χρόνια εμπειρίας, επιστημονικής κατάρτισης και δράσης. Η προσέγγιση και η ματιά της επιτρέπει στα άτομα που αποτελούν το οικογενειακό σύστημα να επικοινωνήσουν ανοιχτά συναισθήματα, αγωνίες, φόβους και ανησυχίες. Στηρίζει και ενθαρρύνει την οικογένεια απέναντι σε αλλαγές, που είτε εμφανίζονται ξαφνικά, είτε είναι αναπόφευκτοι σταθμοί στην πορεία της. Επιτρέπει σε κάθε ένα από τα άτομα που απαρτίζουν την οικογένεια να εστιάσει στις ανάγκες του σήμερα, φωτίζοντας το χθες και σχεδιάζοντας το μέλλον.

Επικοινωνήστε μαζι μας για να κλείσετε ραντεβού

Γενεόγραμμα

Νήματα ορατά και αόρατα συνδέουν την οικογένεια από γενιά σε γενιά.

Το γενεόγραμμα είναι μια θεραπευτική τεχνική αναζήτησης της πληροφορίας που συνδέει τις γενιές στο πέρασμά τους, το χθες και το σήμερα. Αναδεικνύει μοτίβα συμπεριφοράς και επικοινωνίας που διαπερνούν τις γενιές και επηρεάζουν όλους τους κώδικες ύπαρξης μιας οικογένειας.

Δυναμικές, σχέσεις, μοτίβα συμπεριφοράς, συναισθήματα της κάθε γενιάς σιωπηλά και αθόρυβα κυλούν στο χρόνο, περνούν και εντάσσονται στη ζωή της επόμενης. Μέσα σε μια οικογένειας, τα μοτίβα του χθες, από περασμένες γενιές, υπάρχουν και μετακυλούν. Είναι ήθη και έθιμα, κανόνες, στάσεις ζωής, επιλογές… Είναι στοιχεία που φωτίζονται μέσα στη διαδικασία του γενεογράμματος.

Το γενεόγραμμα φωτίζει αφηγήσεις και πληροφορίες από το χθες και ενημερώνει τους ανθρώπους στο σήμερα. Γι’ αυτό και στις συναντήσεις για το γενεόγραμμα είναι σημαντικό να υπάρχουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα. Καθένα από αυτά φέρνει πληροφορίες και αφηγήσεις που βοηθούν να αναδυθούν τα αθόρυβα μοτίβα και λειτουργούν απελευθερωτικά για τους συμμετέχοντες.

Κρυμμένα στα σκοτάδια του παρελθόντος μπορεί να βαραίνουν, όταν όμως οι πληροφορίες και οι ιστορίες φωτίζονται στο τώρα, τα άτομα απενοχοποιούνται. Αποκτούν ενημερότητα για τις αξίες του παρελθόντος και επιλέγουν την κληρονομιά που θα πάρουν μαζί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στο παρόν και στο μέλλον.

Η εμπειρία και η γνώση του ψυχολόγου που συντονίζει μια ομάδα γενογράμματος είναι καθοριστικής σημασίας, για να μπορέσουν τα άτομα να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, ακόμα κι αν χρειαστεί να ταράξουν τα νερά, να επιχειρήσουν δύσκολες αλλαγές, να διαφοροποιηθούν κόντρα σε ένα ρεύμα που έρχεται από πολύ παλιά.

Ζητήστε περισσότερε πληροφορίες για το γενεόγραμμα ή κλείστε το ραντεβού σας καλώντας στο 2108989863 ή στέλνοντας e-mail στο info@findyourhappy.gr.