Θεραπευτικές Ομάδες

Η φύση του ανθρώπου είναι να επικοινωνεί και να μοιράζεται. Γιατί στο μαζί και μέσα στη σχέση εξελισσόμαστε, ανακαλύπτουμε τα πιο φωτεινά κομμάτια του εαυτού του μας, δημιουργούμε τις συνθήκες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, για να προσφέρουμε και να πάρουμε χαρά. Οι ψυχοθεραπευτικές ομάδες στοχεύουν στην επικοινωνία και στο μοίρασμα, προσφέρουν ευεξία και προσωπική ανάταση.

Μέσα στη θεραπευτική ομάδα, δημιουργούμε μια παύση για να δούμε καθαρά τα προβλήματα που ανακυκλώνονται και μας εγκλωβίζουν. Δημιουργούμε μια παύση στα αδιέξοδα που συχνά μονοπωλούν ως μονόπρακτα την καθημερινή μας ζωή και συνειδητά δοκιμάζουμε εναλλακτικές αντιδράσεις, νέες θέσεις, νέες οπτικές.

Support group

Μέσα στην ομάδα μιλάμε για τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Για τη χαρά που αποζητάμε, για την ελπίδα και τη δέσμευση, για τις σχέσεις. Πειραματιζόμαστε με συμπεριφορές που μπορεί να μας μπλέκουν ασφυκτικά μέσα στο πρόβλημα ή με νέες προοπτικές που μπορεί και να μας αλλάξουν, να μας κάνουν πιο ανοιχτούς, πιο ικανούς να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη. Καθρεφτίζουμε και καθρεφτιζόμαστε, ζούμε τη σχέση, παρατηρούμε τις δυσκολίες, επιχειρούμε πιο εύκολα αλλαγές, καθώς η ασφάλεια της ομάδας το επιτρέπει.

Η ομάδα μας αλλάζει!

Group interactive
Survive and Thrive-Mens

Ομάδες Προσωπικής Εξέλιξης Ενηλίκων

Η ομαδική θεραπεία στο findyourhappy βασίζεται στην διαλεκτική συστημική θεωρία. Μέσα στην ομάδα κτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, κανείς δεν κρίνεται. Υπάρχει σεβασμός και εχεμύθεια. Μέσα από την αλληλεπίδραση και το μοίρασμα των εμπειριών μας με τα αλλά μέλη, αναπτύσσουμε την αίσθηση του ανήκειν και της αποδοχής. Μοιραζόμαστε σκέψεις και ανοιγόμαστε στα συναισθήματά μας. Μαθαίνουμε να επεξεργαζόμαστε τη ματαίωση, να βάζουμε όρια και να επιλύουμε συγκρούσεις που συχνά αποφεύγουμε. Επικεντρωνόμαστε στο «εδώ και τώρα», στην ανάδειξη των επιθυμιών μας, ανακαλύπτουμε ένα δυναμικό που δεν έχουμε ακόμη εξελίξει. Στόχος μας να αναδείξουμε τα φωτεινά σημεία της ζωής μας, να εστιάσουμε στις αλλαγές που οραματιζόμαστε στην ζωή μας και να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Είμαστε εδώ για να τα καταφέρουμε μαζί!
Υπεύθυνες των ομάδων είναι οι Έλενα Τράγου και η Χρυσούλα Στέκα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων Για Παιδιά και Εφήβους

Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι αυτές που επιτρέπουν την αποτελεσματική αλληλεπίδραση και επικοινωνία με τους άλλους, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία και διατήρηση θετικών διαπροσωπικών σχέσεων. Κάποια παιδιά και έφηβοι χρειάζονται λίγο περισσότερη υποστήριξη και εκπαίδευση στην καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων, που θα τα βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις και να γίνουν πιο ευτυχισμένα.

Οι ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων αποτελούνται από 2 έως 4 μέλη με 1 ή 2 συντονιστές. Η ένταξη στην ομάδα αποφασίζεται με βάση τις ανάγκες, την ηλικία, το αναπτυξιακό επίπεδο και τα ενδιαφέροντά του κάθε μέλους. Η κάθε ομάδα θέτει τους δικούς της στόχους, που περιλαμβάνουν θεματικές όπως συναισθηματικές δεξιότητες, δεξιότητες συζήτησης, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, διαχείριση συγκρούσεων, και διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι συναντήσεις έχουν διάρκεια μίας ώρας και γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να εξασκήσουν και να αναπτύξουν βιωματικά τις δεξιότητες αυτές, μέσω της συμμετοχής σε δομημένες δραστηριότητες. Παράλληλα, μπορεί να προτείνεται και η εξάσκηση στο σπίτι, καθώς και σε άλλα κοινωνικά πλαίσια, για την καλύτερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων. Μέσα από την συμμετοχή στην ομάδα και την αλληλεπίδραση με τους συνομήλικους, ενισχύονται η ενσυναίσθηση, η καλλιέργεια φιλικών σχέσεων, και αναπτύσσονται η αυτοεικόνα και η αυτοεκτίμηση του κάθε παιδιού και εφήβου.

Υπεύθυνες των ομάδων είναι οι Νίκη Γεωργακάκου και η Έλενα Τράγου
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κύκλος συναντήσεων «Σούπερ Ήρωες» για παιδιά δημοτικού

Τι σημαίνει να είναι κάποιος ή κάποια σούπερ ήρωας ή σούπερ ηρωίδα;

Είναι μόνο οι φανταστικές ικανότητες που γνωρίζουμε από τα comics ή υπάρχει  κάτι περισσότερο;

Τι γνωρίζουν οι σούπερ ήρωες για τα συναισθήματα, πώς τα διαχειρίζονται; Τι κάνουν όταν έχουν μια δύσκολη μέρα; Πώς είναι με τους φίλους και τις φίλες τους; Είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους και με τις ίδιες δυνάμεις, και αν όχι…πειράζει;

Τι μπορούν να μας μάθουν για όλα αυτά; 

Ποιες είναι οι δικές μας ικανότητες και μήπως τελικά, είμαστε όλοι σούπερ ήρωες και σούπερ ηρωίδες και απλά…το έχουμε ξεχάσει;

Στις συναντήσεις μας θα εξερευνήσουμε τα συναισθήματα ώστε να αναγνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε τόσο τα δικά μας συναισθήματα, όσο και να ανταποκρινόμαστε με ενσυναίσθηση στα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας. Θα θυμηθούμε παλιές και θα ανακαλύψουμε νέες δυνατότητές μας που ίσως δεν ξέραμε ότι κρύβουμε μέσα μας σαν θησαυρούς.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες , παιχνίδια και έχοντας παρέα μας σούπερ ήρωες και σούπερ ηρωίδες, κάθε φορά θα “ταξιδεύουμε” σε νέα μέρη με νέες ανακαλύψεις.

Μια ομάδα συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης, μοναδική, όπως ο καθένας από εμάς, που εστιάζει σε θέματα που αφορούν όλα τα παιδιά και απασχολούν τους γονείς, με τρόπο τρυφερό, δημιουργικό και παιχνιδιάρικο για εκείνα.

superkid

Οι «Σούπερ ήρωες» απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών τα οποία χωρίζονται σε μικρότερα γκρουπ ανά ηλικία. Η κάθε ομάδα συναντιέται μία φορά την εβδομάδα για  15 φορές.

super hero girl
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ