Κλινική Αξιολόγηση
Ψυχοθεραπεία

Για παιδιά

Πισω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει πρώτα ένας ενήλικας που πίστεψε σε αυτό! Κι εμείς στο findyourhappy πιστεύουμε στην υγιή ανάπτυξη του κάθε παιδιού προσφέροντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε παιδιά κάθε ηλικίας. Βασικό εργαλείο στη δουλειά μας με το παιδί είναι το παιχνίδι, ενώ για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας συνδυάζεται το παιχνίδι και η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία.

Η θεραπευτική διαδικασία ξεκινάει με λεπτομερή αξιολόγηση με τη χρήση εξειδικευμένων για τα παιδιά τεστ, συνέντευξη με τους γονείς και λήψη ιστορικού ώστε να προταθεί ένα εξειδικευμένο πλάνο παρέμβασης. Η παρέμβαση στα παιδιά εστιάζει στη διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών όπως άγχος, φοβίες, αίσθημα θλίψης, δυσκολιών αυτοεικόνας κι αυτοεκτίμησης, δυσκολιών κοινωνικών δεξιοτήτων, μαθησιακών δυσκολιών και διαχείριση απώλειας, διαζυγίου, τραυματικων γεγονότων κ.α.

Για παιδιά
Για παιδιά
Υπεύθυνη Κλινικής Αξιολόγησης είναι η Αμάντα Μπικάκη
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Συμβουλευτική Γονέων: Η δουλειά μας με τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, βασίζεται και στη συνεργασία με τον γονέα. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη τόσο στο κομμάτι της αξιολόγησης όσο και στο κομμάτι της παρέμβασης, για να υπάρξουν τα καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα.

Οι συναντήσεις με τους γονείς μπορεί να γίνουν είτε στα πλαίσια του θεραπευτικού προγράμματος του παιδιού τους είτε αποκλειστικά μεταξύ της ψυχολόγου και των γονέων. Πέραν των συναισθηματικών δυσκολιών του παιδιού, στη συμβουλευτική γονέων συζητούνται τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς, όπως η διαχέιριση δύσκολων καταστάσεων, δυσκολίες σίτισης και ύπνου, εκπαίδευση τουαλέτας, αδελφικές σχέσεις κ.α.

Για παιδιά
Για παιδιά
Υπεύθυνες Συμβουλευτικής Γονέων είναι οι Αμάντα Μπικάκη και Νίκη Γεωργακάκου
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επιπλέον ακόμα και εαν δεν σας ενδιαφέρει η ψυχοθεραπεία παιδιών μπορείτε να ενημερώνεστε και να συμμετέχετε σε μικρά θεατρικά, σε οικογενειακά παιχνίδια που διασκεδάζουν και φροντίζουν τις σχέσεις σας, σε εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία που διοργανώνει το κέντρο μας. Stay tuned!!!