Οικογενειακή Θεραπεία

Καμμία στιγμή μέσα στην οικογένεια δεν είναι ίδια ή παρόμοια με την προηγούμενη ή την επόμενη. Μπορεί να νομίζουμε ότι ο χρόνος κυλά, χωρίς να επηρεάζει τη δομή και τη σύστασή της, όμως η οικογένεια είναι ένας ζωντανός οργανισμός, σε διαρκή κίνηση, εξέλιξη, δράση και αντίδραση, όπως και τα μέλη της.

Στην οικογενειακή θεραπεία προσεγγίζουμε το σύστημα της οικογένειας και κάθε ένα από τα μέλη της με κατανόηση, αγάπη και σεβασμό. Με επίγνωση για τις δυναμικές και τις σχέσεις που επηρεάζουν και διαμορφώνουν, με εκτίμηση για τους δεσμούς που μας ακολουθούν, όσο κι αν μεγαλώνουμε, όσο κι αν προχωράμε μέσα στο χρόνο, η οικογενειακή θεραπεία μπορεί να είναι μια εμπειρία διεύρυνσης και ανάπτυξης για κάθε ένα από τα μέλη μιας οικογένειας.

Τις οικογενειακές ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις συντονίζει η Δρ. Έλενα Τράγου, οικογενειακή ψυχολόγος, με πολλά χρόνια εμπειρίας, επιστημονικής κατάρτισης και δράσης. Η προσέγγιση και η ματιά της επιτρέπει στα άτομα που αποτελούν το οικογενειακό σύστημα να επικοινωνήσουν ανοιχτά συναισθήματα, αγωνίες, φόβους και ανησυχίες. Στηρίζει και ενθαρρύνει την οικογένεια απέναντι σε αλλαγές, που είτε εμφανίζονται ξαφνικά, είτε είναι αναπόφευκτοι σταθμοί στην πορεία της. Επιτρέπει σε κάθε ένα από τα άτομα που απαρτίζουν την οικογένεια να εστιάσει στις ανάγκες του σήμερα, φωτίζοντας το χθες και σχεδιάζοντας το μέλλον.

Υπεύθυνη Γενεογράμματος είναι η Έλενα Τράγου
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Γενεόγραμμα

Νήματα ορατά και αόρατα συνδέουν την οικογένεια από γενιά σε γενιά.

Το γενεόγραμμα είναι μια θεραπευτική τεχνική αναζήτησης της πληροφορίας που συνδέει τις γενιές στο πέρασμά τους, το χθες και το σήμερα. Αναδεικνύει μοτίβα συμπεριφοράς και επικοινωνίας που διαπερνούν τις γενιές και επηρεάζουν όλους τους κώδικες ύπαρξης μιας οικογένειας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δυναμικές, σχέσεις, μοτίβα συμπεριφοράς, συναισθήματα της κάθε γενιάς σιωπηλά και αθόρυβα κυλούν στο χρόνο, περνούν και εντάσσονται στη ζωή της επόμενης. Μέσα σε μια οικογένειας, τα μοτίβα του χθες, από περασμένες γενιές, υπάρχουν και μετακυλούν. Είναι ήθη και έθιμα, κανόνες, στάσεις ζωής, επιλογές… Είναι στοιχεία που φωτίζονται μέσα στη διαδικασία του γενεογράμματος.

Το γενεόγραμμα φωτίζει αφηγήσεις και πληροφορίες από το χθες και ενημερώνει τους ανθρώπους στο σήμερα. Γι’ αυτό και στις συναντήσεις για το γενεόγραμμα είναι σημαντικό να υπάρχουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα. Καθένα από αυτά φέρνει πληροφορίες και αφηγήσεις που βοηθούν να αναδυθούν τα αθόρυβα μοτίβα και λειτουργούν απελευθερωτικά για τους συμμετέχοντες.

Κρυμμένα στα σκοτάδια του παρελθόντος μπορεί να βαραίνουν, όταν όμως οι πληροφορίες και οι ιστορίες φωτίζονται στο τώρα, τα άτομα απενοχοποιούνται. Αποκτούν ενημερότητα για τις αξίες του παρελθόντος και επιλέγουν την κληρονομιά που θα πάρουν μαζί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στο παρόν και στο μέλλον.

Η εμπειρία και η γνώση του ψυχολόγου που συντονίζει μια ομάδα γενογράμματος είναι καθοριστικής σημασίας, για να μπορέσουν τα άτομα να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, ακόμα κι αν χρειαστεί να ταράξουν τα νερά, να επιχειρήσουν δύσκολες αλλαγές, να διαφοροποιηθούν κόντρα σε ένα ρεύμα που έρχεται από πολύ παλιά.

Ζητήστε περισσότερε πληροφορίες για το γενεόγραμμα ή κλείστε το ραντεβού σας καλώντας στο 2108989863 ή στέλνοντας e-mail στο info@findyourhappy.gr.