Βιωματικά Εργαστήρια

Μπορούν οι ενήλικες να εκπαιδευτούν;

Φυσικά! και κυρίως μέσα από βιωματική δράση.

Στο findyourhappy νέοι όλων των ηλικιών βρίσκουν βιωματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που βοηθούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην επίτευξη των στόχων τους, να εκπληρώσουν όνειρα και να ανακαλύψουν εκ νέου τη χαρά της δημιουργίας και αποτελεσματικότητάς τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
old life new life

Αποτελεσματική Επικοινωνία & Επίλυση Συγκρούσεων

Στόχος μας είναι να μάθουμε να εκφράζουμε ξεκάθαρα τις θέσεις και τις επιθυμίες μας, απαλύνοντας τις συγκρούσεις. Μαθαίνουμε να αναπτύσσουμε δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας και καλλιεργούμε τεχνικές που στηρίζουν την αυθεντικότητα και βοηθούν στην επίλυση συγκρούσεων.

  • Βρισκόμαστε σε ομάδες, για 10 δίωρες συναντήσεις.
  • Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε ομάδα φτάνει τους εφτά, ώστε να έχουν όλοι το χώρο και το χρόνο να εκφραστούν, να εστιάσουν, να εξασκηθούν σε νέες δεξιότητες.
  • Συνδυάζουμε ασκήσεις που έχουν δοκιμαστεί τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και στο χώρο της ψυχολογίας για την αποτελεσματικότητά τους.
  • Προσωπικό τετράδιο ασκήσεων και υλικό για περαιτέρω επεξεργασία προσφέρονται απο εμάς.
Mens Group

Έμπνευση στη δουλειά μας μέσα στις ομάδες αποτελεσματικής επικοινωνίας υπήρξε ο Tolle Eckhart και το βιβλίο του «Η Δύναμη του Τώρα», ωστόσο η κάθε ομάδα διαμορφώνει τη θεματολογία με βάση τα όσα την απασχολούν και εστιάζει στους προσωπικούς στόχους που θέτουν τα μέλη της.

Υπεύθυνες ομάδας είναι η Έλενα Τράγου και η Χρυσούλα Στέκα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ομάδα Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα με την Μέθοδο Gordon

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ – Mέθοδος GORDON

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. Διδάχτηκε σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training» έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα, σε 33 γλώσσες.

Ο οργανισμός Gordon Training International (GTI) είναι ο φορέας που δημιούργησε ο Thomas Gordon για την διάδοση των δεξιοτήτων επικοινωνίας ανά τον κόσμο. Ο GTI εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον οργανισμό Gordon Hellas για την οργάνωση εργαστηρίων γονέων, εφήβων, δασκάλων και ηγεσίας (leadership skills), σύμφωνα με τα πρότυπα που έθεσε ο ίδιος ο Thomas Gordon.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας και της συνεργασίας. Η σχέση γονέα – παιδιού είναι καταλυτική και οι δεξιότητες αυτές βοηθούν στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης.

Η επιτυχία του εργαστηρίου οφείλεται κυρίως στο ότι δεν αρκείται να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις, αλλά να θέσει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης, που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας. Προς τον σκοπό αυτό, το εργαστήριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων (role plays).

Οι άξονες που αναπτύσσονται είναι οι εξής:

• Πως να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός.
• Πως να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από την συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω την σχέση μου μαζί του.
• Πως να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου και πως να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης.
• Πως να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
• Πως να χειρίζομαι τις συγκρούσεις Αξιών με σεβασμό και ευαισθησία.

Ο νέος κύκλος του εργαστηρίου θα ξεκινήσει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου.

Στο εργαστήριο θα μάθετε να αντιμετωπίζετε καταστάσεις, όπως:

«Κάθε πρωί μέχρι να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο, ζω ένα μαρτύριο».
«Γίνεται καθημερινά μάχη με το θέμα του διαβάσματος. Δεν ξέρω τι να κάνω πια».
«Το παιδί μου γυρνάει συχνά στεναχωρημένο από το σχολείο. Δεν ξέρω τι τρέχει και πώς να το βοηθήσω».
«Με πιάνει απόγνωση με το θέμα του φαγητού. Δεν τρώει τίποτε εκτός από ένα ή δύο φαγητά και αυτά με το ζόρι».
«Ο μικρός έρχεται κάθε βράδυ στο κρεβάτι μας και δεν ξέρω πως να κόψω αυτή τη συνήθεια. Δεν κοιμάμαι πια».
«Δεν μου φτάνει το πρωινό μαρτύριο, έχω και το βραδινό. Να τα ξεκολλήσω από την τηλεόραση και μετά το μπάνιο τους, τα δόντια τους, να τα βάλω στο κρεβάτι τους και να τα καταφέρω να κοιμηθούν. Στο τέλος της ημέρας είμαι πραγματικά εξαντλημένη».
«Ανησυχώ πολύ με τα παιδιά μου τώρα που μπαίνουν στην εφηβεία. Τα ναρκωτικά, το internet, οι παρέες, το αλκοόλ, οι εξετάσεις, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τα ατυχήματα, η εμφάνιση, οι αξίες. Έχω μεγάλο άγχος».
«Οι δάσκαλοι μου λένε ότι το παιδί μου έχει αρχίσει και γίνεται επιθετικό στο σχολείο. Δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ αυτό».
«Δεν μπορώ να ξεκολλήσω το παιδί μου από το play station, το internet και τα βιντεοπαιχνίδια».
«Οι κανόνες σπάνια τηρούνται και συνοδεύονται από φωνές, ένταση και αποξένωση».

Υπεύθυνη ομάδας Gordon είναι η Έλενα Τράγου
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ